Khidmat Penterjemahan

English French German Spain Italian Dutch
Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sabtu, 13 Mac 2010

Pengambilan Rekrut PGA Daerah LipisPara Belia dan Beliawanis yang bermastautin di Daerah Lipis kini berpeluang menyertai perkhidmatan PGA(Pasukan Gerak Am). Hari ini berlangsung Majlis pendaftaran kemasukan para Belia/Beliawanis bertempat di Astaka Kampung Mela.

Kelihatan sebahagian dari anak-anak watan Mela dan sekitarnya sedang diberi taklimat berhubung dengan objektif serta visi PGA. Sambutan yang diterima amat menggalakkan.

YB Ahli Parlimen Lipis Dato' Dr Shahrum Othman turut mengisi borang PGA sambil disaksikan oleh Pegawai PGA.


Bergambar dengan YB Ahli Parlimen Lipis.Saya (4 dari Kanan) turut mengabadikan kenangan dengan bergambar bersama-sama YB Parlimen Lipis  serta barisan orang kuat Mela.

Salah seorang beliawanis yang mendaftar, semoga akan ramai lagi beliawanis yang memasuki Angkatan PGA Lipis.


Antara Belia yang menyahut seruan Kerajaan untuk menceburi PGA, Adalah difahamkan beberapa kawasan lagi akan menuruti jejak Kampung Mela, kampung dimaksudkan adalah Benta, Penjom, Sungai Temau dan Kechau Tui.
Sebahagian hadirin sedang tekun mendengar taklimat dari Pegawai PGA. Para hadirin dan Dif-dif jemputan sedang menikmati jamuan ringan. Pemandangan di Pekan Mela yang Permai.Meriahnya suasana majlis pada hari itu.Seorang pemohon sedang bertanya sesuatu kepada pegawai PGA.Tok 4 Kampung Mela
Tiada ulasan: